• geen verzendkosten boven €50,-
  • 21 dagen recht op retour
  • 100% uniek en diervriendelijk

#3 Wild kamperen in Noorwegen

Hoe heerlijk zou het zijn om je caravan of camper (of wellicht een dak-tent voor op je privéauto) vol te tanken en de rit naar het prachtige Noorwegen te wagen? Noorwegen een duur land? ja dat klopt! maar hoe mooi zou het zijn om wat kosten te sparen en heerlijk te slapen in de open natuur!

 

In Noorwegen mag het namelijk. Niet overal, vooral niet in de buurt van een woning of andere openbare gelegenheid. Juist buiten de bebouwde kom, waar je niemand tot last bent, kan je heerlijk overnachten in je eigen privéhotelletje op wielen.

De reis

De reis naar Noorwegen valt natuurlijk niet mee. Een enkele reis van Amsterdam naar Oslo, zonder gebruik te maken van een ferry, telt maar liefst 1500km. Dit is ruim 15 uur sturen. Je rijd dan door Duitsland, Denemarken en Zweden om uiteindelijke aan te komen in Noorwegen.

 

Vanaf dat moment kan je Noorwegen trip pas echt beginnen.

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om de ferry van Hirsthals (meest noordelijke punt van Denemarken) naar Larvik te nemen. De reis duurt dan nog steeds zo's 15 uur. Het laatste stukje doe je over zee.

 

De derde mogelijkheid is om met de auto naar Kiel (noord Duitsland) te rijden in 5 uurtjes om vervolgens de nachtovertocht direct naar Oslo te nemen. Hier zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan. Een enkele reis met auto kost al snel €350,-.

Kamperen in noorwegen

Het is natuurlijk ook mogelijk om in Noorwegen een camper te huren. In dat geval stap je lekker in het vliegtuig op Schiphol en stap je na een dik uur weer uit op Torp Airport (60km van Oslo) of na twee uur op luchthaven Trondheim. Voor een ticket, mits je ver vooraf boekt, kost ongeveer €100,-. Hoe langer je wacht met boeken, hoe duurder deze worden.

Allemansrecht

Men mag voor een overnachting overal in de vrije natuur, zoals bossen en bergen, maar niet op in cultuur gebrachte akkers of parkeerterreinen zijn tent opzetten of onder de sterren slapen. Verder moet u minstens 150 meter afstand houden van het dichtstbijzijnde huis of hut. Als u meer dan twee dagen op de zelfde plaats wilt blijven, moet u toestemming vragen aan de eigenaar van het land. Dat geldt niet voor berggebieden en erg afgelegen gebieden.

Besparen tijdens je reis

  • Brandstofprijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
  • Neem je hengel mee en bespaar op de eetkosten! Vlees is vrij prijzig.
  • Geniet je graag van een biertje of een wijntje? neem deze dan zelf mee. Alcoholische dranken zijn in Noorwegen hoog geprijsd. Daarbij komt dat sterke dranken enkel worden verkocht in een staatswinkel, een Vinmonopolet.

*Pas op met het maken van een kampvuurtje, of elke vorm van open vuur. Open vuur is niet toegestaan in of vlakbij bosgebieden in de periode 15 april tot 15 september. En wees in de andere perioden van het jaar voorzichtig met vuur, zodat geen schade wordt aangericht.

Kamperen noorderlicht

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.