• geen verzendkosten boven €50,-
  • 21 dagen recht op retour
  • 100% uniek en diervriendelijk

#2 In het weekend naar de 'hytte'

Het woordje hytte verwijst niet naar heerlijke warmte.. Nee Noren brengen hun weekenden het liefste door in hun persoonlijke hut. Je hebt ze ongetwijfeld wel eens gezien. De (voornamelijk) roodgeverfde houten hutjes langs het water of midden in de bossen. Het gezin vertrekt na een lange werkweek op vrijdagmiddag, met een tussenstop bij de supermarkt, richting hun geliefde hut om daar tot zondagmiddag te blijven. De kinderen spelen, zoals wij dat vroeger ook deden, buiten. Gaan samen met vriendje die ook dit weekend weer van de partij zijn struinen door de bossen of pakken een hengeltje en vangen het avondeten aan papa's steiger.

 

'Hytte', wat wordt uitgesproken als 'Hiette' worden van generatie op generatie overgedragen en blijven dus vrijwel altijd binnen dezelfde familie. Tegenwoordig zijn vooral de puberende jongeren niet echt meer te spreken over het hele weekend met hun ouders in het zelfde huisje te verblijven. Ze blijven steeds vaker thuis waar ze in de weekenden ook hun bijbaantje hebben. 

 

Onderstaande song geeft een duidelijk beeld hoe het weekendje in de 'hytte' wordt ervaren door de jongeren in Noorwegen. Het sarcasme spat er vanaf, heerlijk!

 

 

Hartelijk dank voor het lezen van mijn tweede blog. Voel je vrij om hieronder te reageren, wellicht heb je zelf al eens een hytte gehuurd in Noorwegen of zou je dit graag een keertje willen doen. Tot de volgende keer!

 

Mark Zandboer

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.